NASTAVENIE SLEDOVANIA STRÁNKY A.R.E.S pri SZR


V tejto rýchlej dobe, kde sa na nás valia zo všetkých strán rôzne informácie je niekedy náročné odsledovať tie veci, ktoré nás zaujímajú a zisťovať, či sa niekde niečo deje. Platí to aj o internetových stránkach, ktoré nás zaujímajú, ale nestíhame sledovať, či je na nich niečo nové alebo nie.

V takejto situácii sa nám môže hodiť ak na niektoré zmeny – novinky na stránkach sme upozorňovaní automaticky. Samozrejme aj tu sa to musí diať s mierou, aby sme sa nezahltili množstvom ďalších informácií, v ktorých sa už nebudeme vedieť vyznať.

Ak teda má niekto záujem sledovať, či sa na stránke A.R.E.S. pri SZR neobjavilo niečo nové, môže si nastaviť toto sledovanie, čo sa prejaví tak, že bude dostávať (občas) e-maily o tom, že na stránke pribudla nejaká nová informácia. Tu nehrozí, že bude zavalený množstvom e-mailov, pretože tvorba príspevkov na stránky nie je jednoduchá a trvá istú chvíľu a taktiež nie vždy sa niečo závažného deje v oblasti rádioamatérskej tiesňovej komunikácie.

Preto si dovoľujem pozvať všetkých záujemcov o túto problematiku , aby sa stali “odberateľmi” noviniek , ktoré sa objavia na týchto stránkach. Postup, ako si to nastaviť je popísaný v ďalšom.

POSTUP NASTAVENIA SLEDOVANIA STRÁNKY A.R.E.S. vo WORDPRESSE

Ak chceme sledovať určitú stránku  v systéme WORDPRESS  nastavíme túto funkciu nasledovným spôsobom.

Rolovaním smerom nahor na ktorejkoľvek podstránke prejdeme do hornej časti stránky kým sa v ľavom dolnom rohu obrazovky  neobjaví nasledovné maličké okienko   SLEDUJ

Keď klikneme na symbol  tri  bodky  ● ● ●   vedľa slova SLEDUJ , objaví sa nám ponuka (menu):


Ak nie sme zaregistrovaní v systéme WORDPRESS, našim ďalším krokom je  registrácia vo WORDPRESSE , kde sa nám ponúkne nasledujúce okno na  zadanie e-mailovej adresy, používateľského mena a hesla, podobne ako v iných ekvivalentných systémoch.

Účet v systéme  WORPDRESS môžeme  vytvoriť aj prechodom na náš účet v službách GOOGLE  alebo APPLE.

Pokiaľ už máme účet v systéme  WORDPRESS vytvorený, potom sa môžeme prihlásiť (log in) do tohto účtu:

Po prihlásení do systému  WORDPRESS sa ponuka v ľavom dolnom rohu sa mierne zmení. Namiesto SLEDUJ tu máme  ponuky “Prispôsobiť, Upraviť, Štatistiky a symbol  tri  bodky  ● ● ●  . “

Keď ukážeme a klikneme na tento symbol  troch bodiek ● ● ● , objaví sa nám opäť podobné okno ako v predošlom prípade, avšak  prvá ponuka sa bude nazývať FOLLOWING – sledovanie .

Keď ukážeme na túto ponuku FOLLOWING zvýrazní sa modrý podklad a klikneme na ňu, slovo Following se zmení na  SLEDUJ .  Tým máme sledovanie zapnuté. Pri objavení sa noviniek na stránke by sme mali od systému WORPDRESS dostať e-mail s informáciou, že na stránke A.R.E.S. je nový obsah.

Na oknách máme ešte aj ďalšie ponuky, ktoré priamo nesúvisia so zapínaním (vypínaním ) sledovania tejto stránky. To už nechávam na záujemcov, aby si to popozerali a vyskúšali.

Stano OM8ST


Posledná úprava príspevku: 5.11.2019


Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.